donderdag 29 december 2016

Nationaal

Nationaal

Het blad van de zwarte els is kleverig waar zij haar Latijnse naam aan te danken heeft. De bladeren zijn klein, gelobd met tot lobben en ingesneden. De steel van de eikel is juist weer korter. De bladen zijn onderaan wit meelachtig bestoven, soms. Acer campestre (Veldesdoorn) mooie esdoorn soort met zijn aparte gelobd blad.


Bladeren zonder insnijdingen en uitsteeksels zijn gaaf. Kenmerken: opvallend generfde bladeren , bloeitijd maart april. De vijf tot zeven lobben van het blad zijn zelf ook weer gelobd. BLAD enkelvoudig blad bladrand: gelobd bladvoromgekeerd eirond - spatelvormig nervatuun veernervig.


GELOBD , GESPLETEN, GEDEELD . Euphrobia trigona Haw 1Gaafrandig blad 3Europees Krentenboompje 326. Gele Pavia 1Fragaria vesca L. Gelobd blad 3Fragaria x . Struiken waarvan de bladrand getand is. Amerikaanse eik (p. 234): bladen gelobd , de lobben met genaalde tanden.


Nationaal

Wilgbladige eik (p. 238): loofverliezend. De insnijding is dieper dan de helft van een half blad. Samenvatting: insnijdingen van de bladschijf.


Vooral de rand van het blad en hoe de nerven lopen (de nervatuur) verschilt heel erg. De uitsteeksels zijn stomp. Door goed te kijken naar een blad kan je zelfs herkennen van welke boom het afkomstig is.


Nationaal

Dat noemen we determineren. Dit enkelvoudig, veernervig, gelobd. Geveerde bladen met een even aantal deelblaadjes heten even geveerd. Ovaal, driehoekig enkelvoudig of samengesteld bladrand gaaf, getan golvend of gelobd veernervig geel-groen behaard. Harig op het blad en de steel.


Loofvormigen of het loof in de gedaante van een enkel blad. Het loof onregelmatig ingesneden. Bladnerf veernervig handnervig. De typisch lichtgroene bladeren worden in de herfst helder geel. Het is een slanke piramideachtige boom met donkergroen gelobd blad dat in de herfst . Verscheidenheid bladeren.


Deze week heeft groep geleerd wat een glad blad is, een getand blad en een gelobd blad. Ook wanneer en hoe de bladeren van de bomen . Welke plant heeft een groen diep ingesneden gelobd blad , veel stekels op stengels en bladnerven en een gele bloem? Op dit werkblad leren de leerlingen de onderdelen van een blad ( blad , steel, rand). Bladvormen: een wereld van verschil. Iedere plant heeft zo zijn eigen bladvorm.


Er zijn samengestelde bladeren , en geveerde bladeren , gelobde , lijnvormige en. Biggenkruid (Gewoon) altijd (sterke) wittige beharing, geen blad op stengel, vertakte stengels uit rozet met grover breed gelobd blad , kleine schubjes op tak,. De Viburnum opulus kan tot 300cm hoog worden en heeft bree ovaal, gelobd blad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts