woensdag 7 oktober 2015

Gaaischieten westkapelle

De Westkappelse kermis wordt van oudsher gehouden op de vrijdag, de zaterdag en de . Het gaaischieten op de kermis van Westkapelle. Achtergronden, tradities, gang van zaken. Een direct in het oog springend en ook van ver hoorbaar . Deze vorm van gaaischieten wordt beoefend in Domburg en Westkapelle. Ook hier lijkt het gaaischieten voort te komen uit de schuttersfeesten.


Gaaischieten westkapelle

Op de zaterdag is traditiegetrouw de dag van het gaaischieten. Stroskerksedag, Serooskerke. Wandel- en hardloopevenement. Westkapelle , Wasschappel, ligt achter een enorme zeedijk op de westelijke punt.


Midsummer concert Brassband. Bijzonderheden, : De gaaischietersbaan werd tot de 2e . Sinds de ochtend schieten de honderd deelnemers op de houten blokken die onder aan de dijk op palen zijn . Gaaischieten in Westkapelle. Het is het verslag van het jaarlijks gaaischieten in het Zeeuwse dorp. Een van de hoogtepunten is het traditionele gaaischieten , waarbij honderd schutters mikken.


Gaaischieten westkapelle

Nieuw Statue Festival Domburg. WESTKAPELLE - Het is weer bijna zover: De Westkapelse kermis! Informatie vindt u op VisitDomburg. Höhe ‎: ‎m NAP Koordinaten ‎: ‎51° 31′ N, 3° 27′ O Koordinat. Vooravond van de Kermis in Westkapelle.


Het hoogtepunt is het gaaischieten a. Weersverwachting tot dagen. Naast kermis en gaaischieten werd er natuurlijk ook weer de ring gereden. De groep kreeg een gastles gaaischieten van de opa van Jari, het . Gaai schieten aan de dijk is in volle gang. Zeeuwse dag, Traditiedag, babbelaars maken, heien en gaaischieten.


Dat was voor de andere gaaischieters reden om Geertse eens goed te jonassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts