vrijdag 20 oktober 2017

Soorten munt

De meeste soorten kan je zonder problemen in je eigen tuin kweken. In de vrije natuur is munt jammer genoeg een zeldzaamheid geworden. Ben jij gek op verse muntthee maar zou jij toch eens willen variëren met verschillende smaken?


Er zijn namelijk meerdere soorten. Munt is een geslacht van meerjarige planten uit de lipbloemenfamilie.

Als je een algemene beschrijving geeft voor de meeste soorten , dan is munt een kruidachtige plant met rechte stelen of lengten van stelen, . Tussen kruidenplanten staat munt eerst in het aantal soorten en variëteiten. Alleen op de officiële lijst van meer dan zeventig variëteiten is een . Bovendien tellen die soorten weer honderden variëteiten. Mentha piperita - pepermunt en andere soorten munt zoals ananasmunt, witte munt, chocolademunt en andere soorten munt. Met muntsoorten bedoelen wij planten uit de Mentha familie.


Het Latijnse menthe betekend mint.

Mint is de Engelse benaming. Bekijk hier alle kenmerken en verzorgingstips voor Munt. Alle soorten munt zouden een geneeskundige kracht bezitten en klachten zoals verkoudhei . Curly mint , curly of Mentha spicata crispa is een soort tuinmunt met een specifieke vorm van blad. Hoewel deze aantrekkelijke plant alleen in delen van Azië, . Ondanks de diversiteit van deze cultuur, kunt u een algemene beschrijving geven. Kruidachtige planten met.


Veel voorkomend zijn: pepermunt (Mentha piperita) kruizemunt (Mentha spicata). Munt (Mentha) is een groep planten, waarvan een aantal soorten als kruid worden gebruikt. Marokkaanse munt is een variëteit van gewone munt, met een iets meer uitgesproken.


Indien je meerdere soorten munt hebt kan je best alle bloeiende stelen . Alle munt soorten zijn familie van de lipbloemige planten, hebben alle min of meer een muntsmaak. Van de verse bladeren is heerlijke . Er is echter verwarring wanneer verschillende soorten. Pepermunt komt alleen in gekweekte vorm voor.


Het is een kruising van watermunt (Mentha aquatica) en groene munt (Mentha spicata).

Trouwens munt is erg belangrijk voor bijen en vlinders. En er zijn soorten munt die erg zeldzaam zijn geworden, dus pluk die helemaal niet. De smaken van de verschillende soorten munt kunnen erg verschillen. Zo zijn er muntsoorten die naar citroen smaken of soorten die naar appel ruiken.


Ze bloeien allemaal met - op elkaar lijkende - piep kleine lila bloemetjes. En dat terwijl munt een van de makkelijkste planten in de Makkelijke Moestuin is! De ene munt is de andere niet, er zijn ik weet niet hoeveel soorten.


Er bestaan over de soorten munt. Ze hebben een brede verspreiding van . In de natuur daar meer dan verschillende soorten munt. En veel van hen worden gebruikt in de traditionele geneeskunde. De voordelen van pepermuntthee .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts