maandag 24 april 2017

Uitzonderingen conditionnel présent

Het enige waar je voor moet . Start studying uitzonderingen le futur simple en le conditionnel présent. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Frans en bestaat verder niet meer.


De betekenis komt in grote lijnen overeen met . Denk je alles te kennen, is er toch weer een uitzondering. Le futur simple en de conditionnel présent. Er zijn ook een aantal uitzonderingen. Heel wat werkwoorden op –re zijn onregelmatig in de indicatif présent. Le conditionnel présent (cond. pr.) . Uitzondering is être, omdat dat het enige werkwoord is waar de nous-vorm niet.


Engelse werkwoordstijden: vervoeging, uitzonderingen en gebruik. De futur simple en de conditionnel hebben altijd dezelfde stam. Zet de uitgangen achter de stam. De stam vind je door -ir weg te laten.


Knip de -r van de infinitief. Je kunt de lijst ook downloaden als afdrukbare versie: Franse tijden-lijst met participe passé. Deze uitzonderingen leer je best vanbuiten.


Ook voor een aansporing gebruik je een impératif présent: laten we wandelen, . De Présent (onvoltooid tegenwoordige tijd). Deze regel heeft weinige uitzonderingen. Futur proche nabije toekomende tijd ik zal zo lezen ik ga lezen je vais lire. De conditionnel (Nederlands: zal of zou kunnen) - le conditionnel. De vorming van het participe présent en de gérondif.


Deel 4: Vooruitkijken met de futur en de conditionnel 15. De gérondif en het particpe présent. Een voorbeeld: de vorming van de conditionnel présent komt als achter-.


Bij het selecteren van uitzonderingen en onregelmatige vormen. Participe présent ( tegenwoordig deelwoord). Frire heeft maar le futur, le conditionnel , de zamengestelde tijden, en den tweeden persoon. Vervolgens de uitzonderingen leren en kijken op welke van die die . TABLEAU RECAPITULATIF: le conditionnel présent en néerlandais. Alleen van die uitgangen(PC), daar heb je ook nog uitzonderingen.


Bij de first conditional gebruik je verschillende tijden in de twee zinsdelen. Pas op voor enkele uitzonderingen. Maar … de uitgangen zijn wel vaak zoals de tegenwoordige tij met uitzondering van nous en vous: -ions, -iez. Conditionnel présent Si tu écoutais, ils . TRE: We nemen dan de stam soi-: que je soi- . Sta- Je gaat naar de présent van het werkwoord - Je neemt de nous-vorm - Je haalt.


Frans, op enkele belangrijke uitzonderingen na. Alsook de verbes pronominaux (niet de uitzonderingen hierop). Accord du participe passé:.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts