donderdag 5 april 2018

Aangeboren moedervlek

Kunnen aangeboren moedervlekken worden behandeld? Informatie van de DERMATOLOOG. Als een moedervlek bij de geboorte aanwezig is, wordt deze aangeboren of congenitaal genoemd.


Eén op de vijftig tot honderd mensen wordt geboren met een . Aangeboren moedervlekken. De oorzaak voor het ontstaan is niet .

Deze zijn al tijdens de geboorte of vroeg na de geboorte zichtbaar in de huid. Een moedervlek is in feite een ophoping van pigmentcellen in de huid. Ze bestaan in allerlei soorten en maten. We spreken van een aangeboren.


Het komt ongeveer bij van de . Een enkele keer is een moedervlek al bij de geboorte zichtbaar aanwezig (de zogenaamde aangeboren of congenitale moedervlek ). De meeste moedervlekken. Hoewel de naam moedervlek wellicht suggereert dat de afwijking aangeboren is, is dit meestal niet het geval. Bijna iedereen heeft moedervlekken.

Heel soms kan uit verdachte moedervlekken huidkanker (melanoom) ontstaan. Hoe krijg ik moedervlekken ? Dit artikel beschrijft de acht meest voorkomende: moedervlek ,. Het is een aangeboren afwijking. De vlekken groeien mee met . Na het veertigste jaar kan. Melanoom of kwaadaardige moedervlek is de gevaarlijkste huidkanker. Kleine egaal bruine moedervlekken.


Vlakke moedervlekken, die op latere leeftijd zijn ontstaan. Gewone of onrustige moedervlekken of aangeboren moedervlekken. Soms ontstaat een melanoom in een reeds lang bestaande moedervlek. Een laag risico hebben tevens de kleine congenitale ( aangeboren ) moedervlekken , vooral als ze kleiner zijn dan cm. Moedervlek: goedaardige opeenhopingen van pigmentvormende cellen.


Vaak zijn deze moedervlekken met . Een aangeboren moedervlek kan erg groot worden. Een middelgrote moedervlek heeft een afmeting van tot cm. Een reuzenmoedervlek is een aangeboren huidafwijking waarbij er een.


Congenitale naevi komen slechts bij van de pasgeborenen voor . Een melanoom is meestal groter dan een gewone moedervlek en is grillig en.

Mole Melanoma Syndrome (FAMMM), een grote aangeboren moedervlek of . Huidkanker, kwaadaardige moedervlek. Je een aangeboren moedervlek (congenitale naevus) hebt van 20. Ook aangeboren moedervlekken kunnen in zeldzame gevallen kwaadaardig worden. Het risico is afhankelijk van de grootte van deze moedervlekken. De noodzaak tot verwijzen bij een congenitale naevus hangt onder andere af van de grootte ervan, gerelateerd.


Ook de aangeboren moedervlek verdient aparte vermelding. U eerder een melanoom of een andere vorm van huidkanker heeft gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts